2 / 4

Chidesciuc, ING: Discutiile cu FMI o sa fie aprinse

Nicoale Alexandru Chidesciuc, economist-sef in cadrul ING Bank Romania, subliniaza ca, desi guvernul demis poate trimite bugetul in Parlament, “tot avem nevoie de un guvern care sa se angajeze ca va lua masurile necesare pentru a respecta o politica fiscala eficienta pe termen de cativa ani”.

“In plus, viitorul guvern trebuie sa se intalneasca cu FMI si este clar ca discutiile vor fi aprinse pentru ca Fondul vrea politici fiscale eficiente. Nu se va ajunge usor la un acord privind masurile care trebuie luate de guvern pentru a se pastra acordul cu FMI”, a mai mentionat economistul-sef al ING Bank Romania.

Chiar daca bugetul pe 2010 ar avea sanse sa mai fie aprobat pana la finalul acestei luni, transa de bani de la Fondul Monetar International pe care trebuia sa o primim la jumatatea lunii decembrie a fost amanata.

“Pentru a incasa a treia transa de la FMI nu mai este timp, fizic. Este posibil ca bugetul sa fie aprobat pana la finalul anului, pentru ca, in mod normal, Parlamentul ar trebui sa fie de acord cu el, tinand cont ca tot Parlamentul a propus deblocarea situatiei”, a declarat, pentru Wall-Street, Laurian Lungu, managing partner in cadrul Macroanalitica.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri