2 / 5

Guvernul incearca sa convinga FMI sa acorde transa a III-a in ianuarie

Guvernul incearca sa convinga Fondul Monetar International (FMI), in cadrul vizitei ce va avea loc la Bucuresti, sa acorde Romaniei cea dea treia transa in luna ianuarie "pe baza indeplinirii criteriilor convenite in acord", a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

"Categoric, avem in vedere acest obiectiv in urma indeplinirii criteriilor convenite cu Fondul. Vom discuta dupa ce vin ei la Bucuresti", a afirmat Pogea.

Ministrul interimar al Finantelor a declarat, potrivit NewsIn, ca principalii parametri pe care va fi construit bugetul pe 2010 raman - un deficit bugetar de 5,9% din produsul intern brut (PIB) si o crestere economica de 0,5%, insa investitiile programate pentru anul viitor vor avea o pondere mai mare in produsul intern brut fata de acest an, respectiv de 7% din PIB.

"Bugetul pe anul 2010 are in vedere in primul rand investitiile publice in infrastructura, in mediu, in educatie si in dezvoltarea regionala pentru a putea absorbi persoanele care sunt in somaj. La un buget estimat la 525 miliarde lei, avem in vedere cheltuieli cu investitiile de 38-40 miliarde lei, reprezentand circa 7% din PIB", a spus Gheorghe Pogea

"In plus, cresterea economica prognozata pentru anul viitor va genera venituri suplimentare fata de 2009, fiind vorba de o crestere cuprinsa intre 8 miliarde lei si 10 miliarde lei", a adaugat ministrul de Finante.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri