3 / 5

Sebastian Vladescu, omul cheie de la Finante

Fostul ministru liberal al Finantelor Sebastian Vladescu a acceptat propunerea PDL de a prelua portofoliul pe care l-a mai gestionat in Guvernul Tariceanu.

Vladescu, ministru propus la finante publice, in locul lui Gheorghe Pogea, a declarat, dupa discutiile purtate la sediul MFP, ca nu va aduce nicio modificare echipei ministerului in urmatoarele doua luni.

"Nu pot sa declar momentan nimic, insa nu voi aduce nimic in plus la actuala echipa din Ministerul de Finante. Timp de doua luni nu voi aduce pe nimeni", a afirmat Vladescu, potrivit NewsIn.

El s-a aflat vineri pentru mai bine de patru ore la sediul Ministerului Finantelor Publice (MFP), unde a purtat discutii cu ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea, precum si cu alti reprezentanti ai ministerului.

La finalul discutiilor, Pogea a declarat ca a avut o "discutie lunga" cu Sebastian Vladescu in care i-a prezentat in linii mari bugetul de stat pe 2010.

Sebastian Vladescu - Biografie

Sebastian Vladescu s-a nascut la data de 3 aprilie. A absolvit studii universitare la Facultatea de Comert din Academia de Studii Economice din Bucuresti (1983) si apoi studii postuniversitare in specializarea Piete de capital, investitii directe, organizate de Merryl Lynch USA (1997), potrivit Wikipedia.

Dupa absolvirea facultatii, a lucrat ca economist (insarcinat cu recuperarea creantelor) la COS Targoviste (1983) si economist (insarcinat cu derularea de programe de investitii, achizitii, plati catre furnizori) la IRVMR Bucuresti (1983-1990). Dupa Revolutia din decembrie 1989, intra in sectorul privat ca actionar si director financiar la urmatoarele companii: Gas Prod Com SRL Bucuresti (1990-1992), Comp Banc SRL Bucuresti (1992-1994) si Medist S.A. Bucuresti (1994-1997), ocupandu-se de coordonarea activitatilor de marketing si financiar-bancare, finantari, plati si operatiuni valutare.

Ministru al finantelor

La data de 22 august 2005, Sebastian Vladescu a fost numit in functia de ministru al fiunantelor in Guvernul Tariceanu, indeplinind aceasta functie pana la data de 5 aprilie 2007, cand Ministerul Finantelor a fost comasat cu Ministerul Economiei si Comertului.

Ca urmare a reorganizarii Ministerului Economiei si Finantelor, Vladescu a fost numit secretar de stat cu relatiile internationale si trezorerie. In vara anului 2007, el a intrat in conflict cu ministrul Varujan Vosganian, deoarece a sustinut ca bugetul nu dispune de resurse financiare pentru marirea pensiilor, reprezentand un pericol pentru stabilitatea macroeconomica.

Sebastian Vladescu si-a dat demisia din functia de secretar de stat la data de 22 octombrie 2007, dupa finalizarea procesului de privatizare a Automobile Craiova (unde Vladescu detinea functia de presedinte al Comisiei de privatizare) cu compania americana Ford.

Vladescu a facut parte din consiliul de administratie al S.C. Upetrom – 1 Mai S.A pana in anul 2005.

De asemenea, este actionar la urmatoarele societati: PVB Euroconsulting S.R.L.; Boss Exim Trading Group S.R.L.; Boss Constructii si Consultanta S.R.L.; Hemat-Rom S.R.L.; Centrul Medical "Polimed"; Romanian Soft Company S.R.L., Climate Change S.R.L., Rapid Credit S.R.L.

Sebastian Vladescu vorbeste foarte bine limbile franceaza si engleza si bine limba italiana.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri