4 / 6

Cristian Parvan, AOAR: Ar trebui investigata piata gazelor

Consiliul Concurentei ar trebui sa actioneze impartial-neutru si sa declanseze investigatii in sectoarele unde se incalca legea, este de parere Parvan. Secretarul general al AOAR a mai spus ca este nevoie de o "implicare mai activa, cu finalitate utila pentru mediul de afaceri" si ca a semnalat deja CC cazuri de abuz de pozitie dominanta si de cartelare.

Cristian Parvan a dat exemplul pietei gazelor, acolo unde "se actioneaza corelat, la stabilirea preturilor, desi jucatorii au surse diferite de aprovizionare", dar s-a referit si la cea a combustibililor. "O astfel de companie face profit in crestere cu 211% in an de criza. Nu gasiti astfel de cazuri in alte state", a punctat Parvan.

In plus, acesta a atacat si programul "Prima Casa 2", despre care a afirmat ca introducerea caselor ANL a generat o distorsionare a pietei pentru dezvoltatori imobiliari, concluzionand ca autoritatea care vegheaza asupra concurentei (CC - n. red.) nu a avut nicio reactie la solicitarile in acest sens.

Subiectul "Prima Casa 2" a starnit o adevarata disputa intre reprezentantul oamenilor de afaceri si presedintele CC. Bogdan Chiritoiu a declarat ca lucrurile nu se intampla peste noapte si ca CC se bucura de o mai mare autoritate decat in alte state europene.

In slide-ul urmator: ce alte investigatii mai pregateste Consiliul Concurentei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri