2 / 5

Costuri si comisioane

In general, brokerii percep comisioane de 0,1% pana la 0,4% pentru tranzactionarea CFD-urilor. Acesta se inmulteste cu pretul de cumparare al actiunii in cauza dar si cu numarul de instrumente CFD.

Unele firme adauga si un comision fix in functie de piata de origine a actiunilor si de valoarea tranzactiilor (de exemplu pentru o tranzactie cu CFD-uri pe actiuni germane comisionul fix poate sa varieze intre 3 si 12 euro).

Nu in ultimul rand mai trebuie adugat si costul de finantare atunci cand investitorul mentine contractele CFD timp de mai mult de o zi (overnight costs).

In cazul in care investitorul are pozitii de tranzactionare long (de cumparare) costurile de finantare sunt debitate zilnic din propriul cont. Daca in schimb investitorul are pozitii de tranzactionare short (de vanzare) costurile de finantare sunt virate in contul acestuia.

Exista si brokeri care solicita doar o parte sau niciunul dintre comisioanele mentionate anterior. Veniturile acestor brokeri rezulta exclusiv de pe urma diferentei dintre pretul de vanzare si cel de cumparare (spread) al unui anumit contract. Cu cat aceasta diferenta este mai mica, cu atat clientul este mai avantajat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri