3 / 11

Iesiti din paradigma liniei de credit! Exista solutii mai ieftine de finantare

Banala linie de credit prin care majoritatea patronilor de IMM aleg sa isi finanteze activitatile este "o meteahna veche a antreprenorului roman", ce se trage din perioada de boom cand accesul la finantare era facil, iar bancile nu puneau prea multe intrebari despre cum mergea afacerea creditata. In mod normal, un antreprenor poate sa foloseasca o linie de credit pentru aproape orice, pentru finantarea activitatii curente, pentru plata ratelor de credit, de leasing, dobanzilor, comisioanelor, pentru a efectua plati catre bugetul de stat sau chiar pentru refinantarea creditelor acordate anterior.


Anca Motca, directorul general adjunct al Garanti Bank Romania, a remarcat faptul ca, pe vremuri, majoritatea patronilor de IMM-uri cereau bani pentru capitalul de lucru, insa acum, dupa criza, acestia sunt dispusi sa explice pentru ce au nevoie de bani, sa stea practic la discutii cu consilierul bancar mai mult.


Imediat dupa creditele pentru activitatea curenta, urmeaza creditele pentru investitii, scrisorile de garantie bancara, factoring-ul si asigurarile. "In continuare, linia de credit (overdraft) este foarte populara. Noi incercam incet, incet sa explicam clientilor ca exista niste variante de finantare care pot fi si mai bune si mai ieftine decat overdraft-ul. Linia de credit in alte tari este cel mai scump produs de finantare", subliniaza Vlad Ponta, Director Citi Commercial Bank la Citi Romania.


Sursa foto: card de credit, Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri