4 / 6

De ce nu se fac tranzactii contactless? Doar 5% din clientii ING care au carduri contactless le folosesc la potential maxim

Si totusi, in ciuda unei piete a cardurilor contactless aflata in crestere, romanii inca sunt reticenti cand vine vorba sa foloseasca noua tehnologie. Potrivit reprezentantului ING Cristian Lia, putin peste 20.000 de clienti ING fac tranzactii contactless desi portofoliul de carduri contactless al bancii ajunge la 430.000. Mai exact, doar 4,6% din posesorii de carduri ING contactless le si folosesc la adevaratul potential.


“De ce nu se fac de tranzactii contactless? Din patru motive: pentru ca nu exista indeajuns de multe carduri – si vor exista; pentru ca nu exista indeajuns de multe terminale – si vor exista; dar si pentru ca avem nevoie de educarea clientului, dar si a comerciantului care foloseste contactless”, mentioneaza Cristian Lia. “Mi s-a intamplat sa fac cumparaturi intr-unul dintre primii trei cei mai mari retaileri din Romania si mi s-a spus ca terminalul contactless nu functioneaza, desi cu o zi inainte facusem o tranzactie contactless la aceeasi casa. Din acest motiv spun ca inca mai trebuie lucrat la educatia comerciantilor”, a mai adaugat el.


De asemenea, obisnuinta si lipsa unei educatii financiare financiare foarte solide ii determina pe multi dintre posesorii de carduri contactless sa le foloseasca in continuare ca si cand ar fi niste carduri clasice.


“Ce ma doare si ma intristeaza este ca atunci cand ma duc la McDonalds, unde exista terminale care accepta contactless, vad persoane care desi au carduri contactless prefera in continuare sa le introduca in POS in loc sa faca o tranzactie fara sa mai introduca codul PIN. Este un efort educational care trebuie facut concomitent cu emiterea de carduri si POS-uri contactless”, mentioneaza reprezentantul MasterCard Cosmin Vladimirescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri