2 / 5

Strategul de la Allianz Tiriac

Dorin Boboc este directorul de investitii al companiei Allianz Tiriac Pensii Private, al doilea jucator din piata dupa numarul de adeziuni.

Boboc isi aminteste ca a primit propunerea de a se alatura Allianz ca director de investitii in cadrul companiei de pensii private in a doua jumatate a anului 2006. “Propunerea a survenit dupa o perioada de peste doi ani in care am lucrat in cadrul Raiffeisen Capital & Investment ca analist si respectiv analist senior pe piata de capital, in care am avut posibilitatea de a pune in practica intr-o piata extrem de interesanta si plina de provocari, cunostintele dobandite in cadrul programului de MBA Romano-Canadian, specializarea finante (absolvit Summa Cum Laudae)”, ne-a spus Boboc.

Acesta a considerat ca este o oportunitate deosebita din punct de vedere al dezvoltarii profesionale, avand astfel ocazia sa-si extinda experienta dobandita ca expert in investitii pe piata de capital si la nivel managerial, fiind implicat direct, pe partea de decizie.

Ce inseamna pentru Dorin Boboc pariul pensiilor private?
In primul rand, o oportunitate, aceea de a participa la constructia de la zero a unui business si de ce nu, a unei piete cu perspective remacabile, un sistem care s-a dovedit de succes in toate tarile care au implementat reforma sistemului de pensii, si unde s-au acumulat, in cativa ani, in beneficiul participantilor, active de zeci de miliarde de euro, dupa cum a declarat pentru Wall-Street.

Dorin Boboc crede ca, pentru un director de investitii, este foarte important sa aiba o baza teoretica solida in domeniul financiar (nu doar managerial) care sa fie completata de o experienta semnificativa in piata de capital in care activeaza.

“Acest lucru este cu atat mai important pe o piata emergenta, cum este cea din Romania, avand in vedere ca informatiile sunt mai putine si uneori de calitate mai slaba. In acest punct intervine, de altfel, un alt element pe care un director de investitii trebuie sa-l aiba in vedere, si anume o retea solida de experti in piata, oameni pe a caror opinie sa se poata baza in momentul in care ia o decizie, in plus fata de propria experienta”, a adaugat Dorin Boboc.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri