2 / 6

La active, cadenta de crestere este mai redusa

Activele grupului BCR au crescut cu 2,3% in intervalul decembrie 2007-iunie 2008, pana la 64,82 miliarde lei (17,8 miliarde euro).

Ca o comparatie, activele BRD au ajuns la circa 12 miliarde de euro la jumatatea anului, in crestere cu circa 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, astfel incat distanta fata de BCR s-a redus considerabil.
In cazul BCR, pe partea de eficienta, raportul cost/venituri s-a imbunatatit de la 54% in prima jumatate a anului trecut la 41,6% dupa primele sase luni din 2008.

Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a crescut la 30,4% in primul semestru din 2008, in comparatie cu 21,2% in perioada similara din 2007.

In conturile BRD, ROE a scazut la 32,4% fata de 38,1%, cat s-a inregistrat la jumatatea anului trecut.

Activele Raiffeisen Bank, banca care si-a anuntat ieri rezultatele financiare, au crescut cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 4,57 miliarde euro.

"Desi parcurgem o perioada marcata de criza financiara internationala, Raiffeisen Bank a reusit sa obtina rezultate foarte bune in primul semestru al acestui an. Am reusit sa crestem semnificativ profitabilitatea bancii in conditiile in care am continuat sa ne extindem reteaua de unitati intr-un ritm sustinut. In paralel, ne-am propus sa crestem calitatea serviciilor noastre si sa construim relatii pe termen lung cu toti clientii nostri", a spus presedintele si directorul general al Raiffesen Bank, Steven van Groningen (foto).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri