3 / 5

In S1, companiile mari au avut reduceri pe segmentul D&O

Prima jumatate a lui 2008 a fost marcata de turbulente foarte puternice pe piatele de capital din toata lumea. In ciuda decapitalizarii multor companii, piata de asigurari pe liniile de raspundere financiara si profesionala a ramas una relativ ieftina. Consultantii Marsh au putut negocia imbunatatiri ale conditiilor de asigurare si reducerea preturilor pe mai toate liniile de asigurare implicate.

Totusi, se inregistreaza o crestere a frecventei daunelor. Cu toate ca specialistii Marsh nu prevad o crestere subita a preturilor de asigurare, cresterea continua a daunalitatii si inrautatirea situatiei economice ar putea schimba foarte repede nivelul preturilor practicate pe acest segment.
In primele doua trimestre ale anului, companiile mari au beneficiat de reduceri importante pe segmentul D&O.

Asiguratorii au fost, in continuare, ingrijorati de pastrarea in portofoliu a conturilor importante si au oferit reduceri care, in mod normal, se justifica doar in cazul unei reduceri a expunerii la risc. In Marea Britanie, ritmul de scadere s-a aplatizat datorita unor riscuri ce s-au extins din Statele Unite. La sfatul consultantilor Marsh, clientii au ales sa-si etinda acoperirile, beneficiind de oferte foarte bune in aceasta perioada.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri