2 / 8

Riscurile cel mai des asigurate de proprietarii cladirilor de birouri

Din practica curenta, specialistii contactati ne-au spus ca politele care acopera cel mai bine riscurile cu care se poate confrunta o cladire de birouri sunt: property, pierderea de chirie (Business Interruption), terorism, raspundere civila (fata de terti si fata de chiriasi).

“Chiar daca recesiunea economica a lovit din plin piata constructiilor in general, pentru moment sunt destule cladiri de birouri care au fost date in folosinta sau urmeaza a fi date in folosinta in lunile ce vor urma. In acelasi sens, cultura in asigurari a clientilor de pe acest segment, dar mai ales faptul ca de-a lungul timpului aceste asigurari s-au dovedit utile, face ca asteptarile noastre pentru acest segment sa fie pozitive”, declara Fugaciu.

El mai spune ca odata cu criza economica se observa o schimbare de atitudine din partea clientilor legata de reducerea costurilor cu asigurarea. Aceasta reducere se face de obicei prin internalizarea riscurilor. “Astfel, companiile decid cat din risc pot prelua si ridica valoarea fransizelor si eliminarea unor tipuri de asigurare. Credem ca dezvoltarea acestui segment este strans legata de cea a numarului de cladiri office, dar credem ca dezvoltatorii inteleg utilitatea asigurarilor, iar faptul ca au existat destule daune in trecut nu a facut decat sa ii convinga”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri