3 / 8

Criza si asigurarile de cladiri mari

Marii dezvoltatori imobiliari prefera asadar sa reduca costurile de asigurare, insa acesta nu este singurul efect al declinului economic. "Pe fondul actualului context economic, se observa o descrestere a numarului imobilelor de birouri cu finalizare in anul 2009, comparativ cu anii precedenti. Volumul de prime aferent acestui segment a inregistrat in primul semestru o crestere modica prin comparatie cu anul 2008”, a spus Georgiana Popescu (foto), Sef Serviciu asigurari corporate in cadrul Generali Asigurari

Cu referire la portofoliul Generali Asigurari, Popescu a mentionat ca politele de asigurare aferente cladirilor de birouri (in principal asigurari complexe de daune materiale si raspundere civila) au inregistrat cresteri doar pe baza unor clienti noi, cu care colaboreaza la nivel local.

"Daca ne referim doar la politele complexe de daune materiale (asigurari ale bunurilor, cladiri sau continut), dorim sa vindem anul acesta peste 150 de polite”, declara Popescu pentru Wall-Street.

Asigurarile de cladiri de birouri reprezinta 10% din volumul de prime subscrise pe asigurarile corporate, de la inceputul anului pana in prezent in cadrul portofoliului Generali. Anul trecut compania a vandut peste 100 de polite, iar in prima jumatate a anului curent a incheiat circa 60 de astfel de polite, potrivit Georgianei Popescu.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri