2 / 4

Puterea exemplului personal

Produsele unit-linked iti ofera randamente investitionale mai bune pe o perioada de timp mai lunga decat cele traditionale, dar trebuie sa fii constient ca piata are urcusuri si coborasuri si nu trebuie sa iesi de pe piata cand aceasta se afla la limita de jos, potrivit CEO-ului Aviva.

„De altfel, in Romania, aceasta este o greseala clasica. Clientii se panicheaza si ies de pe piata, cand de fapt ar trebui sa cumpere unit-uri in vederea cresterilor urmatoare, iar acest mod de a actiona este usor de inteles si orice consultant financiar ar trebui sa-l explice clientilor oricarei companii de asigurari”, declara Rouf.

Din experienta Aviva, clientii se impart in doua categorii, cei care se intreaba ce se intampla pe piata si au doar perceptia negativa, nefiind nimic schimbat in statutul lor social, si situatia total diferita a celor care-si pierd slujba. „Daca nu esti unul dintre cei care si-au pierdut slujba si esti doar ingrijorat trebuie sa mergi mai departe cu contractul unit-linked inceput”, detaliaza Rouf.

„Unit-urile trebuie cumparate cand piata este jos (preturile mici). Daca nu profiti de aceste perioade, nu beneficiezi de specificul acestor produse, iar ideal ar fi ca atunci cand piata este jos sa investesti si mai mult decat ai face-o in mod obisnuit”, a mai explicat seful Aviva.

„Acelasi lucru l-am facut si cu produsele unit-linked achizitionate pentru fiicele mele, desi veniturile mele au ramas constante. Pur si simplu am prioritizat planurile deja existente, am investit mai multi bani, pentru ca am simtit ca valoarea unit-urilor era relativ scazuta si am putut achizitiona mai multe, si astfel am putut depasi media randamentului de pe cei 20 de ani pentru care a fost incheiat contractul”, a detaliat Rouf.

In ceea ce priveste turbulentele politice propagate in economie, seful Aviva ramane optimist. „O polita pe termen lung, cum este cea unit-linked, trebuie sa tina cont doar de tendintele pe termen lung ale pietelor financiare (pentru investitiile locale), acestea fiind pozitive. Desigur, in completare exista fonduri care ofera diferite optiuni de investitii, nu doar actiuni, la fel cum ofera si expunere pe pietele europene si din alte regiuni. Acesta este avantajul produselor unit-linked”, spune Rouf.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri