4 / 6

Care va fi concurenta pe care o va avea Orange

Orange intra prin serviciul Orange TV pe piata televiziunii digitale prin satelit (DTH), un domeniu cu 2,19 milioane de abonati la finalul anului trecut si patru furnizori: RCS&RDS, Romtelecom, UPC si Freesat.

Numarul de abonati la servicii de televiziune prin satelit a crescut cu 2,3% anul trecut fata de 2011.

In datele furnizate catre Consiliul National al Audiovizualului, oficialii Orange au precizat ca vor 50.000 de clienti, dar nu au spus pana cand.

"Cat mai curand posibil", a afirmat Jean-François Fallacher, directorul general al companiei despre momentul in care vrea sa ajunga la 50.000 de abonati pe TV.

Pe de alta parte, intreaga piata locala de televiziune (foto) este un domeniu cu 6,03 milioane de abonati, in care principalii jucatori sunt tot RCS&RDS, Romtelecom si UPC. Astfel, rata de penetrare a serviciilor de televiziune la nivel de gospodarii era de circa 85% la finalul anului trecut, aceasta fiind una dintre cele mai procente din Europa.

Numarul total al clientilor de televiziune a crescut anul trecut cu 5% fata de 2011, conform datelor publicate de ANCOM, arbitrul telecom.

Din cei peste 6 milioane de abonati de televiziune, circa 3,8 milioane sunt utilizatori de cablu, 2,19 milioane sunt abonati la servicii de televiziune digitala prin satelit-DTH, iar 37.000 de clienti receptioneaza programe prin tehnologie IP (IPTV).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri