2 / 6

HoloLens, ochelarii pe care ii va folosi chiar si NASA

Cea mai importanta prezentare pentru Microsoft a fost de departe cea a ochelarilor dedicati realitatii virtuale, denumiti HoloLens, dar si a sistemului Windows Holographic – practic un ecosistem dedicat realitatii augmentate. Sistemul permite utilizatorilor sa creeze obiecte prin intermediul aplicatiei HoloStudio cu ajutorul ochelarilor care tin locul mainilor.
Dezvoltatorii proiectului, in frunte cu Alex Kipman, sustin ca noul dispozitiv va fi ideal pentru jocuri dar poate fi utilizat si de catre NASA, de exemplu, pentru a permite cercetatorilor sa exploreze planeta Marte. Acest lucru s-ar putea dovedi chiar util in incercarea Agentiei Spatiale Americane de a identifica forme de viata pe planeta “Rosie” a sistemului nostru solar.

Practic, HoloLens, va oferi simulari holografice de pe suprafata planetei pe baza informatiilor colectate de catre Rover-ul Curiosity al celor de la NASA. Ramane de vazut cum va functiona si cat de mult va avea Agentia Spatiala Americana de castigat de pe urma acestui proiect.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri