3 / 6

Primii pasi ai unui gigant

Gates si Ballmer au amintit pasii pe care i-a facut Microsoft pentru a evolua de la un proiect de inceput, la o companie cu peste 90.000 de angajati, care produce orice, de la console pentru jocuri, pana la software. Cei doi au amintit luptele purtate cu titanul International Business Machines Corp's, un partener care a devenit apoi rival, dupa lansarea sistemului de operare Windows.

"Am mers umar la umar cu cea mai mare, cea mai puternica firma din domeniul calculatoarelor din lume si am invins-o", a spus Ballmer.

Gates, in varsta de 52 de ani, a declarat ca Microsoft a facut o "greseala" pentru ca nu si-a dat seama de la inceput cat de importante vor fi cautarea pe internet si reclamele online - sector dominat de o alta companie care a inceput de la zero si a devenit un succes, Google Inc. El i-a avertizat, insa, pe sceptici sa nu excluda deocamdata Microsoft. "Imi place cand oamenii subestimeaza Microsoft", a spus Gates. "Da, facem greseli si stim acest lucru, dar ne intoarcem si invatam din greseli. Multe dintre cele mai bune realizari ale noastre sunt rezultatul" acestui proces, a adaugat el.

Dupa 33 de ani, Gates afirma ca uneori se pierde in ganduri, conducand pana la Microsoft fara sa isi dea seama. El a anuntat ca se va muta din biroul sau de pe colt, pe care i-l va ceda lui Ballmer. El va ocupa un birou mai mic, cu un etaj mai jos. "Sunt convins ca intr-o zi voi conduce pana la Microsoft, voi urca la etajul cinci si voi merge pana la biroul meu, si voi gasi decoratorii", a spus Gates razand. "De fapt, se intrebau daca astazi plec la patru sau la cinci, pentru a se putea apuca de lucru", a adaugat el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri