2 / 4

Romania, un punct de atractie pentru multinationale

In prezent, pe piata locala de externalizare a serviciilor IT exista un potential mare, potrivit Monicai Jiman.

"Avem experienta, cunostintele si resursele necesare unei dezvoltari in domeniul IT", arata si reprezentantul dezvoltatorului de software pentru aplicatii mobile si distribuitor de echipamente GPS.

Romania este si va ramane cel putin in urmatorii ani un punct de atractie atat pentru companiile multinationale care intentioneaza sa-si extinda activitatile in zona, cat si pentru companiile autohtone care se vor specializa pe anumite nise care au legatura cu externalizarea serviciilor din domeniul IT, este de parere seful Arobs, Voicu Oprean (foto).

Intrarea unor jucatori noi pe plan national nu este exclusa. Conform lui Tulea, indiferent de piata, intotdeauna va fi loc de companii noi.

''Piata din Romania nu a ajuns inca in stadiul de maturitate, lucru care ne face sa credem ca vor mai fi intrari in aceasta industrie, insa din a doua jumatate a anului'', adauga el.

Referitor la ce este nou in piata de externalizare de servicii IT, se poate spune ca lucrurile nu sunt total diferite fata de cum erau ele inainte de criza.

"Ceea ce s-a schimbat este geografia competitivitatii si a specializarii pe diverse domenii. In prezent, in informatica industriala nu exista somaj, insa nu este aceeasi situatie in cea tertiala. Portofoliul activitatilor romanesti s-a concentrat in ultima vreme mai mult pe informatica tertiara, ceea ce ne pune intr-o pozitie dificila", opineaza reprezentanta Pentalog.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri