3 / 5

Cat de promitator pare 2011 la inceput de an

Pentru TotalSoft, prima saptamana a acestui an a fost una extrem de fructuoasa, dat fiind ca producatorul de software deja a incheiat doua contracte importante, dintre care unul pe o piata complet noua. Compania isi propune un avans de 20% a afacerilor si de minim 25% a profitului in 2011, iar orientarea va fi spre segmentul superior de piata (companii medii spre mari).

“Primele semne imbucuratoare au aparut deja, intrucat avem contracte in derulare aduse de subsidiarele externe in Qatar si in Bulgaria”, afirma Daniel Ionescu.

Si Valentin Tomsa (foto) observa o relativa dezmortire a cererii pentru solutii informatice care sa creasca nivelul de eficienta si control asupra businessului. Acesta isi propune, pentru 2011, majorarea afacerilor si conservarea profitului. Din punct de vedere al pietei locale de software, el crede ca vom asista, in continuare, la o revenire lenta, mai ales deoarece acest segment are un potential mai crescut, intrucat a fost prea putin exploatat.

Anul 2011 a inceput in tonul sfarsitului de an 2010, piata fiind tot mai deschisa si existand din ce in ce mai multe cereri din tarile nordice, dar si din Europa, potrivit lui Dan Tusaliu.

Senior Software mizeaza pe un avans cu 20% a cifrei de afaceri si a numarului de clienti noi, insa Epicor si Wizrom Software sunt rezervate din punct de vedere al modului in care va arata 2011.

Chiar daca putem asista la o usoara crestere in 2011, in conditiile in care economia va da semne de revigorare, bugetele sunt inca reduse semnificativ. Emil Bobocea se asteapta la un interes inca rezervat al companiilor romanesti in a investi in solutii de tip ERP, in prima parte a anului.

“Nu sunt convins nici ca o oferta de tip SaaS ar putea impulsiona aceasta piata, asa cum spun unii analisti; eu am constatat inca o oarecare reticenta, aparent surprinzatoare, mai ales din partea companiilor mai mici, in a avea solutii hostate, in timp ce companiile mari par mai curand interesate de astfel de solutii. Dar, desi la nivel international se vede o astfel de crestere a interesului companiilor, in Romania apare un decalaj de timp”, opineaza acesta.

Conform previziunilor specialistilor in domeniu, industria produselor si serviciilor IT se va situa, in 2011, in cel mai optimist caz, la nivelul anului trecut, potrivit oficialului Wizrom. Piata va continua sa se indrepte tot mai mult catre externalizarea serviciilor IT, insa per total, si acest an va fi dominat de o incertitudine economica.

De asemenea, TotalSoft se asteapta la o contributie sporita a pietelor externe in totalul cifrei de afaceri in acest an. “Daca in 2010 piata interna a adus putin peste 70% din venituri, in 2011 speram sa scada la 60-65%. Obiectivul pe termen mediu este sa echilibram in trei ani veniturile pietei romanesti cu ale celei externe. Vizam o crestere externa mai agresiva, prin achizitii de companii cu tehnologii complementare”, explica directorul de marketing al producatorului de software.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri