3 / 11

Evenimente importante 2016: Brexit

Britanicii au votat anul acesta ,pe data de 23 iunie, iesirea din Uniunea Europeana. In urma votului, 51,9%(17,4 milioane) dintre britanici au votat pentru iesirea din UE, iar 48,1%(16,1 milioane) au votat pentru ramanerea in blocul comunitar.


In urma anuntarii votului, Nigel Farage, liderul formatiunii eurosceptice, a cerut formarea unui "Guvern Brexit" si lansarea cat mai rapida a negocierilor pentru iesirea din UE. Intr-o scurta conferinta de presa, acesta a subliniat ca UE este "pe moarte" si ca iesirea din UE este "o victorie pentru oamenii de rand, cu bun simt" si ca ziua de 23 iunie ar trebui declarata zi libera.


"Nu voi ascunde faptul ca ne doream un alt rezultat al referendumului de ieri. Sunt constient de cat de grav, chiar dramatic este acest moment din punct de vedere politic si nu exista nicio cale pentru a prevedea toate consecintele politice ale acestui eveniment, in special pentru Marea Britanie." a declarat Donald Tusk, presedintele Consiliului European.


Theresa May, premierul Marii Britanii, a declarat ca procesul oficial de iesire a Marii Britanii din UE va incepe pana la sfarsitul lunii martie 2017.


Sursa foto: Lucian Milasan / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri