“Totul pare sa fie croit impotriva intereselor investitorilor romani”
“Investitorii simt nevoia sa se perfectioneze pe bursa”
Bursa are nevoie de emitenti si investitori noi
Dumul de la “cumpar actiuni!” in Obor pana la un ring civilizat
2 / 5

“Investitorii simt nevoia sa se perfectioneze pe bursa”

In ultimul an si jumatate de cand fac research, specialistii Prognosis au vazut cum investitorii simt nevoia sa fie in trend, sa se perfectioneze pe bursa.

“Nevoia de informatie alternativa, cum este studiul de Sentiment al Pietei, este reala. Daca aceasta imbraca si o forma concreta , actionabila, este cu atat mai apreciata”, explica Stoian.

Pe 8 mai, ziua in care au fost livrate rezultatele raportului de Sentiment, in urma anlizei pe indiceie BET-FI, care era pe maxime, Prognosis.ro a lansat expresia “Vinde-n mai, de ce mai stai?”. Si admite ca si-a asumat un risc, acela de a “o da in bara”, pentru ca orice previziune legata de evolutia ulterioara a bursei impune un grad ridicat de risc.

“Am optat pentru un mesaj direct, cel care reiesea din analiza indicatorilor. Cei care au vandut atunci BET-FI-ul au facut o afacere buna, iar feedback-ul pe care l-am primit de la investitori a fost excellent”, sustine el.

Sentimentul, indicator contrarian, functioneaza bine la extreme; nu se pot avea mereu semnale clare, insa atunci cand acestea apar, sunt anuntate imediat.

“Investitorii apreciaza asta, mai mult decat abilitatea de a spune lucruri vagi care sa iti dea tot timpul dreptate”, a mai spus reprezentantul companiei de research.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri