2 / 7

Depresia post-criza ar trebuie sa fie inlocuita de realism

Cornelia Bumbacea, partener pe M&A in cadrul Ernst&Young, crede ca perioada depresiei post-criza a trecut si realismul ar trebuie sa conduca la activarea a noi oportunitati sau la revigorarea deal-urilor vechi.

"Avem multe deal-uri care sunt in asteptare, care urmeaza sa se concretizeze, insa apetitul a scazut. Ne asteptam la o vara fierbinte din punctul de vedere al tranzactiilor", a spus Bumbacea.

De asemenea, multe afaceri de familie sunt acum in proces de schimbare a generatiilor, iar noua generatie are mai multe cunostinte despre M&A sau este mai dispusa sa isi creasca afacerile mai agresiv.

Totusi, anul electoral prezinta un risc in ceea ce priveste activitatea de fuziuni si achizitii pe termen scurt, dar in unele sectoare sunt asteptate consolidari.

"Cu siguranta, piata romaneasca (de M&A - n.r.) nu este atat de lichida, nici atat de solida in ceea ce priveste numarul de tinte atragatoare pentru investitorii straini precum alte tari din regiune, dar investitorii locali pot si trebuie sa ia in considerare oportunitatile de crestere neorganica si sa devina mai activi in zona de M&A", potrivit prezentarii Ernst & Young.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri