3 / 5

Sorin Ovidiu Vantu - 2 ani cu executare pentru favorizarea unui infractor

Sorin Ovidiu Vantu, mogul cunoscut pentru detinerea grupului Realitatea Media SA, a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare in ianuarie 2014, intr-un dosar in care este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, caruia i-ar fi trimis bani in indonezia. Nicolae Popa fusese condamnat, la randul sau, la 15 ani de inchisoare intr-un dosar in care se ancheta implicarea acestuia in prabusirea FNI.


In rechizitoriul in baza caruia a fost arestat Sorin Ovidiu Vantu se arata ca acesta i-ar fi trimis lui Nicolae Popa 50.000 de euro intr-un cont bancar din Indonezia si 20.000 de euro ptin intermediul fratelui sau, Virgil Popa.

Un an dupa gratii pentru amenintari si santaj


Acesta nu este primul dosar in care mogulul media a fost cercetat penal. De altfel, Sorin Ovidiu Vantu a executat un an de inchisoare in Penitenciarul Jilava, in perioada iunie 2012- mai 2013, dupa ce Sebastian Ghita a facut publica o inregistrare in care era amenintat si santajat de fostul patron Realitatea TV.


Vantu a mai fost trimis in judecata si in 13 septembrie 2012, intr-un dosar in care este acuzat, alaturi de Liviu Luca, Octavian Turcan si fostii directori ai Petromservice Ghoerghe Supeala si Zizi Anagnostopol, ca ar fi delapidat Petromservice, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro. In acest dosar omul de afaceri a fost condamnat, in luna iulie, la sase ani si doua luni de inchisoare cu executare, insa decizia poate fi contestata.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri