2 / 6

Reactia Antena 3

"Postul de televiziune Antena 3, parte a grupului de presa Intact, condamna actiunea abuziva din data de 15 februarie 2016 a Directiei Executari Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF, prin care s-a dispus evacuarea, in termen de cinci zile, a mai multor imobile, printre care si sediile celor cinci televiziuni ale grupului Intact.


Consideram ca actiunea, organizata sub forma unui desant, care a implicat dispozitive si forte nemaiintalnite, ameninta direct libertatea de exprimare, prin punerea in pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv si Zu Tv.


Articolul 30 din Constitutia Romaniei precizeaza clar, la punctul 1, ca „Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile”, iar la aliniatul 4 „Nici o publicatie nu poate fi suprimata”, in concordanta cu Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene",scrie intr-un comunicat de presa trimis de postul de televiziune.

Ce spune Mihai Gadea, directorul postului Antena 3


Pe de alta parte, Mihai Gadea, directorul Antenei 3, a afirmat pe postul de televiziune ca isi doreste un termen rezonabil in care canalul TV sa se poata muta.


”Dispuneti o decizie, sa platim chirie sau dati-ne un termen rezonabil in care sa ne mutam. Inspectorii ANAF ne-au spus ca avem 5 zile sa parasim aceste cladirï", a spus Gadea pe post.


El a adaugat ca juristii televiziunilor au incercat sa vorbeasca cu reprezentantii ANAF, insa senzatia lasata de acestia este ca ar vrea inchiderea institutiei media.


”Niste trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. (...) Juristii nostri au incercat sa poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost si este ca avem de-a face cu o executare silita. S-ar putea sa fie o forma pusa la cale de inchidere a acestui post de televiziune”, a mai declarat Gadea.


Sursa foto: Antena 3

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri