4 / 6

Creaturi fantastice si unde pot fi gasite- J.K.Rowling

Pentru iubitorii de fantasy, dar mai ales pentru fanii seriei Harry Potter, noua carte a lui J.K. Rowling si adaptarea sa cinematografica sunt cu siguranta cele mai asteptate evenimente ale toamnei, dupa lansarea din vara a cartii Harry Potter and the Cursed Child si a piesei de teatru cu acelasi nume.


Revenind la Fantastic Beasts and Where to Find Them, cartea nu este nici un prequel, nici un sequel a seriei Harry Potter, dupa cum insasi autoarea a tinut sa precizeze, ci, mai degraba, o extensie a universului magic pe care l-a creat. Povestea se intersecteaza cu seria Harry Potter doar prin prisma faptului ca in primul an de studiu, elevilor de la Hogwart li se cere sa studieze aceasta carte, care in vremea lui Harry Potter, ajunge la editia 52, dar si prin faptul ca unul dintre personaje, Luna Lovegood se marita, dupa finalul seriei, cu nepotul lui Newt Scamander.


La baza, romanul are putin peste 40 de pagini si este mai mult o insiruire a creaturiilor mitologice si magice cu care Rowling ne-a obisnuit de-a lungul celorlalte romane. Insa, odata cu intentia producatorilor de la Hollywood de a realiza o trilogie dupa scrierile lui Rowling, scenaristii si autoarea s-au pus pe lucru si au dezvoltat o poveste noua care are la baza cartea sa. Aceasta urmareste aventurile lui Newt Scamander, autorul fictiv al cartii Fantastic Beasts and Where to Find Them, in New York-ul anilor 1910.


Volumul nu a fost tradus inca in limba romana, dar poate fi gasit in limba engleza, in timp ce filmul va ajunge in cinematografe pe 18 noiembrie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri