2 / 5

Cele mai importante date despre Facebook inainte de listare

Momentul exact al listarii Facebook nu este inca anuntat oficial, insa este de asteptat ca mutarea sa aiba loc in lunile aprilie – mai 2012, avand in vedere durata obisnuita a procedurilor legale.

Facebook va fi adus pe bursa americana de un adevarat “dream team” al bancilor de investitii. Morgan Stanley, Goldman Sachs, Deutsche Bank si Bank of America sunt doar o parte din grupurile financiare care se ocupa de listare. In total, acestea sunt asteptate sa incaseze 100 milioane de dolari, potrivit unor estimari facute de Reuters.

Analistii estimeaza ca Facebook ar putea atrage in cadrul IPO-ului circa 10 miliarde de dolari. Daca acest lucru se va intampla, reteaua de socializare va fi evaluata la 100 miliarde de dolari, aproape la fel de mult ca Mc Donald’s si Citigroup, si putin sub Toyota Motor Corp., al doilea cel mai mare producator auto din lume.

Mai jos regasiti un infografic, realizat de catre DreamGrow Digital, in care sunt prezentate cele mai importante date despre Facebook care au fost publicate in formularul S-1 trimis de companie autoritatilor americane de reglementare.

Infografic Facebook

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri