2 / 6

Actiunile Coca Cola sunt subevaluate

Titlurile Coca-Cola par a fi subevaluate in comparatie cu media segmentului de sector relevant (Pepsico Inc. si Dr. Pepper Snapple Group ), avand in vedere multiplii de pret calculati de catre analistii Tradeville.

“Coca-Cola se distinge prin indicatorii de profitabilitate, marja comerciala neta si rentabilitatea activelor, in timp ce ROE este cu 10% mai scazut fata de media celorlate doua companii, in special din cauza gradului mai mic de indatorare”, precizeaza analistul Tradeville, Bogdan Gherghe.

Din 1920 si pana in prezent, compania a distribuit dividende catre actionarii sai. In ultimii cinci ani, ritmul mediu de crestere a dividendului a fost de 7%, in timp ce anul trecut, randamentul brut anualizat a fost de 2.87%. Dividendul aprobat pentru acest an este de 0.51 USD pe trimestru, primul dividend fiind platit pe 1 aprilie actionarilor inregistrati in 15 martie.

Astazi, compania va raporta rezultatele financiare pentru primul trimestru. Analistii chestionati de Reuters estimeaza un profit net de 0.87 USD/actiune si o crestere cu 2.6% a cifrei de afaceri.

“Luand in calcul rezultatele financiare din ultimele trimestre, se pare ca planul de dublare a vanzarilor in intervalul 2009-2020 este pe drumul cel bun. Echipa puternica de management si notorietatea brandurilor ne intaresc opinia ca 2012 va fi un an pozitiv pentru Coca-Cola”, explica Bogdan Gherghe.

De asemenea, increderea in evolutia favorabila a companiei reiese si din faptul ca la inceputul lunii februarie, conducerea companiei a anuntat un program de imbunatatire a productivitatii, prin care sa se economiseasca anual 350-400 mil. USD, fiind asteptate economii de 200-250 mil. USD pe an, rezultate in urma achizitiilor din 2010, cand Coca-Cola a achizitionat imbuteliatorul sau din America de Nord, Coca-Cola Enterprises Inc. (CCE).

Actiunile Coca-Cola sunt listate la NYSE, facand parte din indicii Dow Jones, S&P 500 si Rusell 1000, iar cel mai semnificativ actionar al companiei este Berkshire Hathaway, fondul administrat de Warren Buffet.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri