4 / 6

Increderea exagerata in consilierii financiari

In era Bernard Madoff investitorii se incred mult prea mult in consultantii financiari sau anumiti expertii in investitii. Cazul Cristian Sima este un exemplu foarte bun ca si in Romania investitorii, de multe ori chiar cu educatie financiara serioasa, se bazeaza mult prea mult pe experti sau indivizi care pozeaza in specialisti.

Orice investitor trebuie sa mentina o doza de neincredere in consultantul care ii prezinta beneficiile unei investitii sau o strategie financiara.

Mai mult, niciun investitor nu trebuie sa accepte un consultant sau manager de fonduri care ii garanteaza un anumit randament sau il tenteaza cu anumite castiguri. Cel mai probabil, daca un consultant promite un anumit castig in pietele financiare, pe langa faptul ca este ilegal, la un moment dat se va dovedi ca nu isi va putea tine promisiunea fata de clienti, iar acestia isi vor da seama ca au fost inselati prin aceste practici.

Privind consultantii financiari si specialistii bursieri cu mai multa neincredere, investitorii vor avea sanse mai mari sa recunoasca diferitele practici frauduloase sau scheme ponzi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri