3 / 6

Ce discount primesc micii investitori si cat vor plati acestia in final?

Micii investitori (care fac subscrieri mai mici de 500.000 lei) vor plati la momentul subscrierii 4,06 lei/actiune. In cazul in care oferta se va finaliza cu succes (minim 70% din actiunile scoase la vanzare sunt vandute), acestia isi vor primi actiunile si o diferenta de bani in functie de pretul de oferta.

Pretul de oferta este stabilit in intervalul 3,52 – 4,06 lei/actiune, in functie de nivelul cererii de pe transa rezervata marilor investitori.
Dupa stabilirea pretului de oferta, va fi stabilit pretul pe care il platesc micii investitori. Cei care au cumparat actiuni in primele patru zile ale IPO-ului, vor beneficia de un discount de 3% fata de pretul de oferta. Investitorii care subscriu dupa aceasta perioada vor primi un discount de 2%.

Practic, daca de exemplu pretul de oferta va fi stabilit la 4 lei, micii investitori care au subscris in primele 4 zile ale IPO-ului, vor plati 3,88 lei, iar ceilalti vor plati 3,92 lei. Diferenta de bani fata de pretul de 4,06 lei/actiune platit initial va fi virata in contul investitorilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri