4 / 6

Cand sunt livrate actiunile? Cand pot fi tranzactionate si este necesar un cont la o firma de brokeraj?

Investitorii care subscriu in oferta AdePlast nu sunt obligati sa isi deschida cont la o firma de brokeraj. Acestia pot subscrie completand formele si achitand sumele necesare de bani, iar apoi vor figura in registrul Depozitarului Central ca detinatori de titluri AdePlast. Un cont la o firma de brokeraj va fi necesar doar in momentul in care investitorul decide sa tranzactioneze pe Bursa actiunile obtinute in oferta.


La cel mult doua saptamani de la finalizarea ofertei, pe bursa vor intra la tranzactionare drepturile de alocare pentru actiunile AdePlast.


Drepturile de alocare sunt valori mobiliare emise pe termen scurt care certifica dreptul detinatorului de a a primi o actiune care ii va fi atribuita la momentul inregistrarii capitalului social la Depozitarul Central. Practic, investitorii vor putea sa tranzactioneze drepturile in locul actiunilor AdePlast. Acestea nu au o valoare nominala, valoarea drepturilor fiind intrinseca, avand ca reper pretul actiunii din momentul subscrierii.


Cand procedurile tehnice sunt finalizate, detinatorii drepturilor de alocare vor primi actiuni AdePlast in locul acestora.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri