4 / 6

Cum se calculeaza perioada de gratie?

Perioada de gratie se calculeaza plecand de la premiza ca tranzactiile se efectueaza in prima zi a lunii, ceea ce nu se intampla in mod real. Perioada de gratie afisata de fiecare banca pentru cardurile sale este cea maxima, insa pentru a beneficia de aceasta (50 de zile, de exemplu) trebuie folosit cardul de credit in prima zi a acestui interval.


Astfel, daca banca are intervalul 1 ale lunii acesteia - 20 ale lunii urmatoare, perioada de gratie este, de exemplu, 1 martie - 20 aprilie. Platilor efectuate pe data de 1 a lunii in curs (se ia in calcul o luna de 30 de zile) nu li se va percepe dobanda pana pe data de 20 a lunii urmatoare (posesorul beneficiind astfel de intreaga perioada de gratie de 50 de zile).


Insa, daca se efectueaza o plata la comerciant pe data de 28 a lunii in curs (am luat in calcul tot o luna de 30 de zile), pentru suma cheltuita se va percepe dobanda tot incepand cu data de 20 a lunii urmatoare (utilizatorul cardului beneficiind in acest caz numai de 22 de zile de gratie).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri