3 / 6

Cresteri de preturi la apartamentele din Capitala

Daca in 2015 putem spune ca piata imobiliara s-a stabilizat cam pe toate segmentele, in Bucuresti au existat zone in care preturile au inceput sa creasca sensibil, iar in 2016 se va intampla la fel, avand in vedere cresterea venitului disponibil al populatiei, dupa masurile de relaxare fiscala si cresterea salariului minim de anul trecut si (probabil) din nou la jumatatea lui 2016.


Anul 2015 a adus cresteri de 4,61% ale preturilor solicitate de proprietarii de apartamente din zonele centrale, semicentrale si de nord ale Capitalei, conform analizei anuale realizate de HomeFinders, una dintre cele mai importante companii de consultanta imobiliara dedicata cumparatorilor. Analistii HomeFinders estimeaza ca preturile de vanzare vor creste si in acest an pe aceste zone, cu 2-5%, atat pentru apartamentele noi, cat si pentru cele vechi.


Insa, preturile solicitate de proprietari in semicentrul, centrul si nordul Bucurestiului vor fi mult mai mari, cu pana la 10% mai mari.


Pe de alta parte, in zonele de est, sud si vest din Capitala, preturile de vanzare pentru apartamentele vechi vor scadea cu aproximativ 2%, in vreme ce preturile de vanzare pentru apartamentele noi din aceste zone vor stagna, dar preturile solicitate de proprietari vor fi totusi mai mari cu 5% fata de 2015.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri