3 / 5

SIF3 are cea mai activa strategie de portofoliu

Declansatorul declinului tehnic a fost lansarea la tranzactionare a dividendelor SIF3 distribuite anul trecut. Iesirea masiva a investitorilor cu actiuni blocate pentru aproape un an a impins pretul actiunilor cu peste 15% mai jos in doar cinci zile, restul SIF-urilor urmand tendintei.

“Credem ca scaderile curente sunt un rezultat al unei corectii tehnice cauzate de un exit masiv al investitorilor din acest sector”, se scrie in raportul Wood & Company.

Pentru Wood&Company, dintre societatile de investitii financiare, SIF2 si SIF5 nu mai sunt printre preferate din cauza stirilor recente legate de managementul acestora.

“Presedintele SIF Oltenia, Dinel Staicu, este acuzat din nou de coruptie, iar in 21 iulie in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor s-a pus in discutie mentinerea in functie a acestuia, in timp ce SIF Moldova a numit pe neasteptate presedinte pe Catalin Chelu, investitor controversat“, se mai arata in raport.

SIF3 – Transilvania este preferat dintre SIF-uri de catre reprezentantul bancii de investitii cehe deoarece are o strategie de portofoliu activa si a suferit cea mai mare scadere, pretul actiunilor a pierdut 10,7% de la intrarea la tranzactionare a titlurilor gratuite pe 8 iulie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri