2 / 4

Valoarea apartamentului poate scadea mai repede in cazul locuintelor vechi

Laurentiu Badea (foto), Managing Partner al companiei Epsilon Imobiliare, crede ca diferentele de pret/mp intre nou si vechi sunt destul de mici, insa se asteapta ca acestea sa creasca.

„Este adevarat ca pretul final este mai mare in cazul unei locuinte noi, unde se calculeaza la suprafata construita a apartamentului, dar riscul ca valoarea apartamentului sa scada intr-un timp scurt sau mediu este mult mai mica”, explica Badea, adaugand ca avantajul unei locuinte vechi este pretul final mai mic datorat suprafetei mai mici.

„De asemenea , locatia poate fi un avantaj pentru locuintele vechi. Ma refer aici la cele din centru unde nu mai este loc pentru proiecte noi, iar cine doreste o locuinta la Universitate, Romana sau Victoriei nu are multe optiuni, fiind nevoit sa se orienteze catre apartamente in blocuri mai vechi”, ne-a spus Laurentiu Badea.

Liviu Marinescu, Senior Residential Sales Consultant in cadrul companiei Euroest, declara ca avantajele sunt evidente in favoarea locuintelor noi, unde totul este nou: instalatiile electrice si cele sanitare, garajul, liftul, scarile, la care se adauga faptul ca oamenii au dat din greu banii si ar trebui sa gestioneze altfel decat pana acum un bloc nou, avand grija de partile comune. Ca dezavantaje, consultantul mentioneaza pretul, in special pentru persoanele fizice care platesc TVA-ul destul de mare.

„In cele mai multe situatii, locatia este un avantaj, precum si oamenii care vor locui. Pentru apartamentele care sunt contractate in perioada de proiect, este un avantaj modalitatea de plata. De asemenea, suprafetele mai generoase reprezinta un alt avantaj”, ne-a explicat Liviu Marinescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri