2 / 6

Cine mai contracteaza credite?

In prezent, locuintele sunt cumparate numai de cei care au nevoie stringenta si, eventual, au o oferta foarte buna in acest sens.

“Daca se incadreaza pentru suma de care are nevoie, sigur, oricine are o oferta buna nu ar trebui sa o piarda. Spun lucrul acesta deoarece piata se misca asa de imprevizibil incat nu putem cunoaste cu siguranta daca preturile la case vor mai scadea si cu cat sau daca vor porni pe un trend crescator, sau foarte important, daca vor mai avea in vreun fel acces la creditare in momentul in care se vor hotari sa cumpere”, a declarat Raluca Dobre (foto).

Creditele de achizitii sunt decizii pe termen lung si au un ciclu de cumparare mare, a explicat Bidian, iar cresterea costurilor a absorbit practic scaderea preturilor de achizitie. La creditele negarantate valoarea medie a scazut cu 30% fata de media anului trecut, a mai spus CEO-ul Kiwi Finance.

Astfel, in aceasta perioada devine si mai important rolul consultantilor financiari independenti.

“Rolul nostru, ca brokeri, este sa le gasim clientilor varianta cea mai buna de creditare, indiferent de conjunctura prezenta la un anumit moment in piata. Chiar si in conditiile actuale sunt persoane care au nevoie de bani pentru nevoi stricte sau urgente”, a explicat Liviu Andrei, directorul DBSol Consulting.

In plus, pe piata imobiliara apar in ultimul timp oferte foarte tentante, cu reduceri semnificative, iar cine profita de ele poate iesi in castig prin accesarea unui credit mai scump in aceasta perioada, dar cu posibilitati de ieftinire sau refinantare in viitor, a continuat acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri