2 / 7

Se pot cauta solutii impreuna cu bancile?

In momentul in care apar probleme, atat bancile, cat si clientii trebuie sa gaseasca solutii pentru a depasi momentul, in interesul ambelor parti, sunt de parere brokerii de credite.

“In elaborarea unei decizii de solutionare a unei probleme, banca reanalizeaza profilul clientului si comportamentul lui de plata anterior, tipul si caracteristicile creditului contractat, garantiile, expunerea clientului si alti factorii obiectivi ce au condus la aceasta situatie”, a mai explicat Bidian.

Ea a subliniat faptul ca este foarte importanta viziunea clientului in ceea ce priveste actiunile pe care le va intreprinde pentru a depasi situatia.

“Trebuie avut in vedere ca mai devreme sau mai tarziu aceasta criza isi va fi terminat efectele si atunci bancile vor vrea din nou clienti si cota de piata, iar clientii vor avea din nou planuri si nevoie de credite ca sa si le realizeze”, a comentat CEO-ul Kiwi Finance.

Din nefericire, cresterea cursului valutar sau, mai grav, pierderea locului de munca ii pun pe unii clienti in imposibilitatea de a-si mai achita datoriile la banci.

“Pentru cei aflati intr-o asemenea situatie deloc placuta, sfatul nostru este sa ia legatura cu banca, sa anunte situatia in care se afla. Scopul bancii este sa incaseze ratele, nu sa se transforme in agentie imobiliara, recuperand creditul prin vanzarea imobilului ipotecat”, a adaugat Liviu Andrei (foto), director executiv al firmei de brokeraj de credite DBSol Consulting.

El a mai spus ca banca are tot interesul sa le gaseasca o solutie, fie prin reesalonarea ratelor, fie prin acordarea unei perioade de gratie.
Pe de alta parte, a comentat Liviu Andrei, clientii ar trebui sa se gandeasca si la inregistrarea lor in bazele de date ca rau platnici, fapt ce le va bloca accesul la alte credite in viitor.

“Comportamentul de plata a clientilor bancilor este strans legat de situatia lor financiara. Este foarte important ca bancile sa realizeze si sa analizeze cu intelegere situatia clientilor, iar acest lucru l-am observat deja la unele dintre bancile noastre partenere”, a tinut sa mentioneze oficialul DBSol Consulting.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri