2 / 4

Se mai aplica “sell in May and go away”?

Zicala “Sell in May and go away... Return in September!” (Vinde in mai si pleaca in vacanta... Revino in septembrie!, n.r.) indica parerea investitorilor ca evolutia din perioada noiembrie-aprilie a fost una puternic ascedenta, putand fi marcate profiturile.

De obicei, in luna mai investitorii isi vand actiunile, determinand un val de corectii, pentru ca in toamna sa se reintoarca in piata. Din aceeasi cauza, in vara, volatilitatea indicilor si lichiditatea se reduce.

“Dat fiind contextul de crestere puternic din ultima perioada, este din ce in ce mai necesara aparitia unui val de corectii. De-a lungul istoriei pietelor de capital, in luna mai au aparut corectii puternice, insa cred ca in acest an acestea nu vor fi determinate doar de perioada de vacanta, ci si de perspectivele macroeconomice si de ajustarea ciclica a economiei mondiale”, a declarat Andrei Radulescu, analist la Target Capital.

Pentru a lua pozitii clare de investitii, Radulescu considera ca trebuie luate in calcul si rezultatele companiilor americane de pe primul trimestru, care sunt o reprezentare a situatiei financiare din intregul an.

“In principal, recomand precautie pentru investitiile la bursa in perioada urmatoare si o atitudine de wait and see (asteapta si vezi, n.r.).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri