2 / 5

Chiar si cel mai optimist broker isi mai pierde speranta

Adrian Simionescu este recunoscut ca unul din cei mai optimisti brokeri din piata. Criza din ultimii ani nu i-a schimbat in totalitate aceasta viziune.

“Ca manager, m-am convins in ultimii ani ca este bine sa imi pastrez o rezerva de scepticism, pentru ca lucrurile se pot schimba din bine in rau cu o viteza fantastica. Ca broker, optimismul mi-a adus multe satisfactii si nu dispare asa usor, cu una-doua crize”, explica acesta.

In ultimii ani, au fost cateva momente in care si-a pierdut optimismul, ele fiind legate de balbaielile politice si nu de modul in care priveste piata.

“Discutam cu clienti, cu parteneri straini si simteam ura pentru Romania, din partea lor. Avem proiecte mari, care se realizeaza greu din cauza instabilitatii politice. Au fost momente in care ma gandeam sa plec din tara, sa incep altceva in alta parte. Dar au trecut, acum privesc cu incredere inainte”, explica managerul Vienna Investment.

Cel mai important sacrificiu pe care l-a facut in ultimii ani a fost taierea propriului salariu cu peste 50%, in ultimii ani. Acum munceste mai mult, a invatat sa fie mai ponderat si sa reduca din cheltuielile inutile.

“Ar trebui sa ramana ca o lectie de viata. Nu m-am simtit niciodata demotivat. De cand am preluat compania, am lucrat ca si cum ar fi fost afacerea mea, fac totul ca si pentru mine. In plus, oricat de mare ar fi salariul, nu poate fi comparat cu castigurile aduse de investitiile proprii”, povesteste brokerul.

Astfel, lectia prudentei ramane cea mai importanta. Lucrurile se misca firesc, banii se pierd, se castiga, afacerea se dezvolta pe o piata asteptata sa fie urmatorul bubble, insa criza ultimilor ani va lasa urme.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri