2 / 6

Cum activeza fiecare delegatie de partid?

In analiza activitatii europarlamentarilor romani pe partide, am ales spre cercetare cei mai importanti trei indicatori in opinia noastra: rapoartele redactate, avizele redactate si rapoartele amendate. Reprezentantii romani din grupul PPE (PD-L+UDMR+PMP+PNTCD) ocupa prima pozitie la capitolul rapoarte redactate (urmati de europarlamentarii PNL).


Scorul ridicat al delegatiei Romaniei din PPE (PD-L+UDMR+PMP+PNTCD) se datoreaza in special numarului mare de rapoarte redactate de catre Monica Macovei (PD-L) in cadrul procedurii de descarcare de gestiune a diferitelor agentii ale Uniunii. Aceste rapoarte se contabilizeaza separat de catre Parlamentul European, desi in practica reprezinta un singur pachet anual.


PNL se situeaza pe prima pozitie in ceea ce priveste redactarea avizelor (urmat de PSD+PC). Pe de alta parte, membrii delegatiei PSD+PC se afla pe primul loc la capitolul rapoarte amendate, unde pe pozitia a doua se situeaza reprezentantii din grupul PPE (PD-L+UDMR+PMP+PNTCD).


Din punct de vedere al prezentei la vot, delegatia PD-L a fost pana in prezent cea mai participativa la voturile din plen, urmata de delegatiile PSD+PC, UDMR si PNL. De remarcat ca activitatea eurodeputatilor PRM este aproape inexistenta: acestia nu au redactat nici un raport si se afla de departe pe ultimul loc la prezenta la vot.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri