2 / 5

Calin Popescu Tariceanu: 23 august, zi decisiva pentru cursul istoriei Romaniei

Si pentru presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, 23 august inseamna implinirea a "70 de ani de la momentul in care tara noastra s-a alaturat Natiunilor Unite la 23 august 1944, zi decisiva pentru cursul istoriei Romaniei", ocazie in care Tariceanu pune in evidenta "rolul personal al Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei care in acel ceas de cumpana, in calitate de sef al statului, si-a asumat responsabilitati uriase dovedind curaj, determinare si responsabilitate fata de destinul tarii".


"Mesajul personal lansat catre toti romanii de Majestatea Sa acum 70 de ani a intrunit din primul moment asentimentul intregului popor, in timp ce eroica armata romana, in integralitatea sa, a facut din prima clipa dovada ca este gata sa-si verse sangele pentru tara. In acel moment, prin interventia sa, Suveranul a creat premisele pentru reintregirea hotarului de vest si a reusit sa previna transformarea Romaniei in camp de razboi. In acelasi timp, actiunea hotarata a tarii noastre a contribuit la scurtarea semnificativa a razboiului, scutind de imense suferinte toate popoarele Europei", spune Tariceanu, care remarca si faptul ca, in timp "adevarata semnificatie" a evenimentelor din acea zi a fost "mult denaturata", pentru ca "regimul totalitar comunist a oferit o falsa versiune despre acest moment".


In consecinta, Tariceanu adreseaza si "o chemare catre toti cei interesati de istorie sa isi aduca contributia la recuperarea adevarului despre evenimentele de acum 70 de ani".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri