2 / 10

Andrei Plesu: Voi vota, in ambele reprize, cu dl Iohannis; pariez pe laconismul decent

Scriitorul Andrei Plesu si-a aratat, intr-un editorial din Dilema Veche, sustinerea pentru Klaus Iohannis, "in ambele reprize", mentionand ca acesta are "suficiente calitati ca sa schimbe sunetul de fond al perioadei postelectorale".


"M-am saturat de clampanitori smecheri, de tirade demagogice, de platitudini paradiziace. Vreau alt stil! Alta muzica! Sau nici o muzica! Pariez pe laconismul decent, pe discursul nespectaculos, pe refuzul de a intra in balacarela in care ne sufocam de peste 20 de ani", arata Andrei Plesu.


Cred ca singurul criteriu rational al unui vot util este potentialul lui efect anti-Ponta.


Despre candidatul Victor Ponta, scriitorul spune ca acesta nu este calificat pentru a conduce tara. "Asa stind lucrurile, cred ca singurul criteriu rational al unui vot util este potentialul lui efect anti-Ponta. Din sondaje, rezulta ca acest potential ii revine dlui Iohannis. Stiu, desigur, ce mi se va reprosa: 1) „Criteriu rational“, „vot util“! Ah! Ce vorbe urite! Unde e visul, unde e basmul, unde stelele? 2) „Sondaje?“ Dar sint masluite! Toate! De ce le-am lua in serios?! Foarte bine! Sa nu le luam! Dar nu vom putea sa nu luam in serios rezultatul final al alegerilor, obtinut tot pe baza de numaratoare (masluita?)", sustine Plesu.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri