4 / 10

Gabriel Liiceanu: M-am recunoscut in Monica Macovei

Candidatul independent Monica Macovei este sustinuta de scriitorul Gabriel Liiceanu, care a fost prezent la evenimentul de lansare a programului politic "Decalogul Monicai Macovei". Liiceanu si-a afirmat atunci sustinerea pentru Monica Macovei si a explicat de ce o va vota.


"M-am recunoscut in omul Monica Macovei, in valorile ei umane si, pe urma, m-am recunoscut in ideile ei politice. Am auzit in jurul meu prieteni, oameni apropiati spunandu-mi: «Eu as vota cu Monica Macovei, dar nu are nicio sansa». Si de fiecare data raspunsul e asta: «Daca toti care spuneti ca ati vota cu ea, dar nu are nicio sansa, ati vota, atunci ar avea toate sansele din lume». Mie mi se pare acest rationament teribil de gresit si vine din partea unor alegatori care nu se comporta ca alegatori, ci care se improvizeaza de la o zi la alta in analisti politici. E bine sa faci calcule, sa arati ca judeci lucrurile. In loc sa faca apel la judecata inimii lor, se improvizeaza, cum va spuneam, in analisti politici. In primul tur trebuie sa votezi cu inima ta. In al doilea, vei vota cum vei crede, cu raul mai mic, daca nu s-a intamplat sa iasa cum vrei tu", a precizat Gabriel Liiceanu, potrivit Adevarul.ro.


In primul tur trebuie sa votezi cu inima ta.


In plus, scriitorul a vorbit si despre programul politic structurat ca un decalog, pe care l-a asemanat cu un basm.


"Este un program politic frumos ca un basm, nu cred ca exista in vreo tara din lume un program de o asemenea anvergura, de o asemenea factura si care, totodata, sa fi fost pus in practica. Daca Romania ar ajunge sa traiasca dupa acest program, am trai in paradis. Daca doua 20% din punctele acestui decalog ar fi implinite, Romania ar fi salvata", a completat acesta.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri