2 / 17

Nicusor Constantinescu (PSD), presedinte CJ Constanta

Nicusor Constantinescu, presedinte al Consiliului Judetean Constanta, a fost trimis in judecata in trei dosare penale. In primul dosar, baronul de Constanta este acuzat, alaturi de Gambuteanu Adrian George, director general al RAJDP Constanta, ca a refuzat, in mod repetat, respectiv intre 2011-2013, sa puna la dispozitia Curtii de Conturi documentele necesare controlului specific RAJDP Constanta. Unul dintre procurorii DNA a cerut, pe 24 octombrie, la Tribunalul Bucuresti, sa fie pus sechestru pe bunurile lui Nicusor Constantinescu in acest dosar, insa avocatul lui a recuzat judecatorul. In acelasi rechizitoriu, Nicusor Constantinescu este acuzat ca nu a respectat procedurile de emitere si prelungire a 11 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene.

Dosar la comun cu Radu Mazare


In al doilea dosar edilul este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata, pentru ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, cu scopul de a obtine foloase patrimoniale nejustificate pentru CJ Constanta. In urma acestor demersuri, s-a provocat un prejudiciu material Ministerului Apararii Nationale in cuantum de 67.211,32 lei. In data de 15 ianuarie 2014, Nicusor Constantinescu a fost dat in urmarire penala pentru sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice. Acesta ar fi dispus efectuarea unor plati nelegale, in valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro).


Intr-un alt dosar, din anul 2008, Nicusor Constantinescu este acuzat, alaturi de Radu Mazare, de retrocedari ilegale de terenuri.


Seful CJ Constanta este cercetat si pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de calibrul noua milimetri.


Nicusor Constantinescu se afla de mai multe luni in SUA, unde urmeaza un tratament pentru cancer de prostata.


Sursa foto: nicusor-constantinescu.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri