8 / 17

Radu Stefan Mazare (PSD), primar Constanta

Primarul minicipiului Constanta, Radu Mazare, urmarit penal intr-un alt dosar, a fost denuntat de procurorii DNA, in data de 15 septembrie, pentru ca a facut presiuni asupra justitiei.


Astfel, Radu Mazare ar fi facut urmatoarele afirmatii la o reuniune publica a organizatiei PSD:


"Poate sa te ia cu mascatii de la masa, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenta si timp de cinci luni de zile in dosarul meu sa nu faca niciun act procurorii. Pai (limbaj trivial la adresa procurorului de caz n.n ), cand m-ai luat cu mascati si ai zis ca e urgenta, ca de-aia m-ai adus la DNA, ca era stare de urgenta, dupa aia trec cinci luni de zile fara ca tu sa faci o hartie!? De asta trebuie sa-l votam pe Ponta, ca noi care mai stam pe aici liberi, neliberi, sa traim intr-o tara normal."


"Imprejurarea in care Mazare Radu Stefan a facut aceste afirmatii, caracterul lor public si limbajul folosit denota scopul urmarit de faptuitor, respectiv influentarea si intimidarea procurorului care efectueaza urmarirea penala in cauza", se arata in comunicatul DNA.


Edilul din Constanta este urmarit penal in mai multe dosare. In 2008, primarul a fost trimis in judecata de DNA intr-un dosar de retrocedari de terenuri in care au fost 36 de inculpati, prejudiciul total estimat fiind de 114 milioane de euro. Un alt dosar in care este anchetat Radu Mazare vizeaza infractiunea de luare de mita. Astfel, Radu Mazare are interdictia de a parasi tara pentru ca ar fi primit 175.000 de euro de la omul de afaceri Abraham Morgenstern, in schimbul atribuirii unui contract pentru construirea locuintelor sociale din campusul "Henri Coanda".


Sursa foto: nicusor-constantinescu.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri