3 / 6

Catalin Doru Bostina si Gruia Stoica, urmariti penal pentru o "atentie" de 3 mil. euro

Doru Bostina, avocat, a fost pus sub urmarire penala alaturi de Gruia Stoica, seful SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti, dupa ce avocatul se pare ca ar fi primit suma 3 milioane de euro pentru a interveni pe langa directorul general al CFR Marfa SA, unul dintre competitorii in cadrul unei licitatii, arata procurorii DNA.


Mai exact, Complexul Energetic Oltenia a lansat, in mai 2013, o licitatie publica pentru „Servicii de transport feroviar de carbune” pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Isalnita si sucursala Electrocentrale Turceni. Printre cei care au fost invitati sa participe la procedura de licitatie se numarau si S.N.T.F.M CFR Marfa SA si SC Grup Feroviar Roman, condusa de omul de afaceri Gruia Stoica. Licitatia, pentru servicii de transport de carbune pe o perioada de trei ani, implica un contract cu o valoare de peste 100 de milioane de euro.


Astfel, Gruia Stoica l-ar fi mituit pe Bostina pentru ca acesta sa ii comunice, printr-o presupusa influenta pe langa directorul general al CFR Marfa, suma pe care urma sa o ofere in cadrul licitatiei.


Omul de afaceri Gruia Stoica a fost arestat, in timp ce Doru Bostina este judecat in stare de libertate.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri