2 / 5

Adriean Videanu

Adriean Videanu (primar in perioada 2005 – 2008) este cunoscut si ca “primarul bordura,” datorita bordurilor furnizate de una dintre firmele sale pentru refacerea infrastructurii rutiere a Bucurestiului. Aceste afaceri nu i-au atras insa nicio condamnare din partea justitiei.

In schimb, Videanu este cercetat sub control judiciar cu interdictia de a parasi tara, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu, dupa ce Alina Bica (fosta sefa a DIICOT), a ridicat in februarie 2014 sechestrul asigurator asupra unui numar de 80 de actiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz - Interagro in care era cercetat Videanu.

Procurorii spun ca Bica i-ar fi facilitat lui Videanu reintroducerea in circuitul economic a celor 80 de actiuni, creand posibilitatea instrainarii lor catre persoane interpuse si sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a si intamplat.

In acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat pentru ca l-ar fi favorizat pe omul de afaceri Ioan Niculae, iar prin interventiile sale in sprijinul firmei Interagro ar fi fost pus in pericol sistemul energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Foto: Mediafax

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri