3 / 5

Traian Basescu

Primar al Bucurestiului in perioada 2000 – 2004 si presedinte al Romaniei intre anii 2004 si 2014, Traia Basescu a fost implicat in cele mai multe dosare, fara a fi insa condamnat pana in prezent.


Din perioada in care era primar, Traian Basescu este anchetat in dosarul “Casa din Mihaileanu”, redeschis in primavara acestui an. Procurorii ancheteaza felul in care Basescu a obtinut, in perioada in care era primar, casa din strada Mihaileanu din Capitala, el urmand sa fie cercetat pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii.


In mandatul de primar al lui Traian Basescu a fost retrocedat si Parcul Bordei. Proprietarii initiali au vandut parcul catre omul de afaceri Costica Constanda, iar la randul sau acesta a obtinut acordul primariei pentru un schimb Parcul Bordei vs Cartierul Francez si aprobarea unui PUZ pentru acest cartier. Primaria Bucuresti nu a mai aprobat ulterior planul urbanistic, iar Constanda, in urma unui proces, a castigat in instanta daune de 165 mil. euro de la Primarie.


Dosarul “Flota” este cel mai cunoscut dosar in care Traian Basescu a fost anchetat, el fiind acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual si delapidare. In ianuarie 2015 dosarul a fost clasat, "intrucat faptele nu exista", a aratat DNA. Procurorii spun ca infractiunea de abuz in serviciu, de care era acuzat fostul presedinte, nu exista, deoarece prin exercitarea functiilor de decizie in cadrul Ministerului Transporturilor in perioada 1990-1992 si 1996-2000, Basescu nu a produs si nu a determinat producerea vreunui prejudiciu in patrimoniul CNM Petromin SA Constanta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri