2 / 7

Bucuresti

Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti arata, pentru luna ianuarie, o valoare medie de 1.172 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, in scadere fata de luna precedenta. Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna ianuarie la valoarea de 1.366 euro/mp util, in scadere cu 0,8% fata de luna decembrie 2011. In comparatie cu ianuarie 2011, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala este cu 2,9% mai ridicat.

Cea mai dinamica evolutie au avut-o garsonierele si apartamentele noi cu doua camere, care s-au ieftinit in ultimele 30 de zile cu 4,9%, respectiv 3,9%. Pretul apartamentelor noi cu trei camere a inregistrat insa o crestere de 2,1% in prima luna a anului.%%

In cazul apartamentelor vechi, preturile cerute au ajuns la 1.084/euro mp de suprafata utila, cu 0,8% mai putin fata de luna precedenta si cu 0,4% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Pe categorii de apartamente, cea mai mare oscilatie a fost inregistrata in cazul apartamentelor cu patru camere al caror pret a crescut cu 2% in ultimele 30 de zile.

"Toate celelalte categorii de apartamente vechi s-au ieftinit. Astfel, pretul unitatilor vechi cu doua camere a scazut cu 1,6%, garsonierele s-au ieftinit cu 1,1%, iar apartamentele cu trei camere cu 0,6%", afirma cei de la imobiliare.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri