4 / 7

Cluj-Napoca

In Cluj-Napoca, dupa o crestere usoara inregistrata in ultima luna a anului trecut, in ianuarie, preturile apartamentelor au scazut cu 0,8%, pana la valoarea medie de 940 euro/mp util. Valoarea actuala este cu 4,6% sub cea inregistrata in urma cu 12 luni, aceasta fiind cea mai mare diferenta la nivel de oras inregistrata in tara.

Scaderea de pret a fost accentuata pe segmentul nou, unde pretul a suferit o contractie de 2% in ultimele treizeci de zile, ajungand la valoarea de 887 euro/mp util.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele din blocurile construite inainte de 1990 din Cluj-Napoca a ajuns la valoarea medie de 981 euro/mp util, in prima luna a anului, stagnand in ultimele treizeci de zile. Aceasta valoare este insa cu 3% mai mica decat cea inregistrata in urma cu 12 luni.

Pe categorii de apartamente, cea mai mare variatie de pret este intalnita in cazul garsonierelor si al unitatilor cu trei camere, unde a fost constatata o crestere de pret de 0,5%. Valoarea actuala a preturilor medii cerute este apropiata de cea inregistrata la inceputul anului trecut, cea mai mare diferenta, de 4,7%, fiind intalnita in cazul apartamentelor cu trei camere.

Sursa foto:Freedigitalphotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri