4 / 6

Pentru multi dezvoltatori insolventa a venit inainte de a-si face debutul pe piata

Printre companiile imobiliare falimentare se numara si unii investitori care nu au reusit sa realizeze niciun proiect, cum este RI Investment, care avea mai multe proiecte rezidentiale in Bucuresti, investitiile totale estimate in 2007 urmand sa ajunga la 800 mil. euro. Trei subsidiare ale companiei au intrat in insolventa.

In unul dintre cazuri, terenul pe cara aveau in plan constructia unui proiect rezidential de 19 milioane de euro din sudul Capitalei, a fost scos la vanzare pentru 4 mil. euro.

Terenurile care ar fi urmat sa fie construite locuinte au cazut prada insolventelor in cazul multor dezvoltatori.Un alt caz recent este cel al unor companii israeliene care au fost aduse in instanta de Bancpost.

Bancpost a depus cate o cerere de demarare a procedurii de insolventa impotriva firmelor Dambovita Heights SRL, Dristor Heights si River Heights SRL, toate detinute 50% de Blenker Elon. In primele doua firme, celelalte 50 de procente din capitalul social sunt detinute de Erel Yaron, iar in River Heights, celalalt actionar este Yariv Philosoph. Prin aceste companii israelienii ar fi urmat sa dezvolte mai multe proiecte rezidentiale pe piata.

In aceasta situatie sunt insa mult mai multe proiecte ale unor dezvoltatori care au intrat pe piata cu cativa ani inaintea crizei, dar care nu au reusit sa finalizeze niciun proiect major.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri