3 / 7

Soleta zeroEnergy ONE

O constructie din lemn lamelar incleiat realizata in arhitectura post&beam ce respecta principiile caselor active (www.activehouse.com). Aceasta casa, realizata de Catalin Butmalai, este construita in proportie de 93% din materiale naturale locale, minim industrializate rezultand un consum foarte redus de energie pentru producerea casei, respectiv reducerea drastica a amprentei de carbon in toate etapele: de fabricatie, constructie si utilizare.

"Prin solutiile arhitecturale aplicate s-a obtinut reducerea suprafetelor expuse in conditiile unui volum locuibil maxim, forma casei are ca primitiva semicilindrul. Acoperisul coboara pana la sol in unghiuri succesive de 15 respectiv 60 de grade. Suprafetele vitrate reprezinta 28% din totalul suprafetelor exterioare ale casei rezultand o iluminare naturala prefecta", se mentioneaza in descrierea proiectului.

Locuinta detine mai multe sisteme de conversie a energiilor regenerabile de la panouri solare, la microcentrale eoliene sau pompe geotermale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri